Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim, Şanlıurfa Pamuğu’nun tescillendiği müjdesini verdi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından başvurusu yapılan, Şanlıurfa Pamuğu’nun, coğrafi işaret tescil belgesi alındı. Yöresel ürünleriyle önde gelen illerden olan Şanlıurfa’da, Şanlıurfa Pamuğu’nun da tescil belgesi almasıyla tescilli ürün sayısı 49’a yükseldi.
Şanlıurfa’nın tarım sektörü açısından büyük bir öneme sahip olan ve Türkiye’de üretilen pamuğun yüzde 47’si Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili ile resmen de Şanlıurfa’ya ait oldu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Mehmet Yetim, Başkan Yardımcıları Mustafa Zahit ve Mustafa Taş, Genel Sekreter Yunus Emre Aksu, Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Akaltun bu önemli başarıyı resmileştirmek için Ankara’ya giderek Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak’tan tescil belgesini teslim aldı.
BAŞKAN YETİM: ÜRETİM ZİNCİRİNDEKİ HERKES FAYDALANABİLECEK
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde yaklaşık bir yıldan uzun süredir devam eden bir çalışma sonucu tescil edilen pamuğun yüzde 47’inin Şanlıurfa’da üretildiğine dikkat çeken Başkan Yetim,
"Şanlıurfa Pamuğu, küresel ve yerel pazarlarda güçlü bir konuma sahip olacak. Bu tescil sayesinde ürünümüzü koruma altına aldık. Yıllardır Türkiye’de üretilen pamuğun yüzde 47’si Şanlıurfa’da üretilmektedir. Bu uzun ve zorlu süreçte Şanlıurfa'nın, pamuk üretiminde hak ettiği değeri alması gerektiğine inandık ve büyük bir özveriyle bu hedef doğrultusunda çalıştık. Bunca emek ve Özveri Sonucunda, Şanlıurfa Pamuğu’nun coğrafi işaret tesciliyle bu amacımıza ulaştık. Yaptığımız bu tescil, sadece üreticilerimizin emeğini korumakla kalmamakla beraber, aynı zamanda Şanlıurfa tarımının ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri bulmasına da vesile olacak.
Bu başarı, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Tarımsal kalkınmamızın yanı sıra bölgesel ekonomimizin gelişimine de önemli katkılar sağlayacak. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, pamuğumuzu uluslararası pazarlarda tanıtma çalışmalarımızı hızlandıracağız. Artık Şanlıurfa Pamuğu ismi, kalitenin ve güvenin simgesi olarak bilinecek ve tarladaki çiftçiden nihai ürüne kadar tüm üretim zincirindeki herkes bu başarının meyvelerinden faydalanacaktı.” dedi.