01.11.07 |
Baklagillerin yetiştirilmesi (fasulye (taze ve kuru), bakla, nohut, mercimek, acı bakla, bezelye, araka vb.)
|
01.11.12 |
Tahıl yetiştiriciliği (buğday, dane mısır, süpürge darısı, arpa, çavdar, yulaf, darı, kuş yemi vb.) (pirinç hariç)
|
01.11.14 |
Yağlı tohum yetiştiriciliği (soya fasulyesi, yer fıstığı, pamuk çekirdeği, kene otu çekirdeği (Hint yağı çekirdeği), keten tohumu, hardal tohumu, nijer tohumu, kolza, aspir tohumu, susam tohumu, ayçiçeği tohumu vb.)
|
01.12.14 |
Çeltik (kabuklu pirinç) yetiştirilmesi
|
01.13.17 |
Şeker pancarı yetiştirilmesi
|
01.13.18 |
Yenilebilir kök ve yumruların yetiştiriciliği (patates, tatlı patates, manyok, Hint yer elması, vb.)
|
01.13.19 |
Diğer sebze tohumlarının yetiştiriciliği (şeker pancarı tohumu dahil, diğer pancar tohumları hariç)
|
01.13.20 |
Meyvesi yenen sebzelerin yetiştirilmesi (hıyar, kornişon, sivri ve dolmalık biber, kavun, karpuz, kabakgil türleri, domates, biber, patlıcan vb.)
|
01.13.21 |
Mantar ve yer mantarları (domalan) yetiştirilmesi
|
01.13.22 |
Kökleri, soğanları, yumruları tüketilen sebzelerin yetiştirilmesi (havuç, şalgam, sarımsak, soğan, arpacık soğan, pırasa ve diğer benzer sebzeler)
|
01.13.23 |
Yapraklı veya saplı sebzelerin yetiştirilmesi (enginar, kuşkonmaz, lahana, karnabahar ve brokoli, marul ve hindiba, ıspanak vb.)
|
01.14.01 |
Şeker kamışı yetiştirilmesi
|
01.15.01 |
Tütün yetiştiriciliği
|
01.16.02 |
Pamuk yetiştiriciliği
|
01.16.90 |
Diğer lifli bitkilerin yetiştirilmesi (keten, kenevir, jüt vs.)
|
01.19.02 |
Çiçek yetiştiriciliği (lale, kasımpatı, zambak, gül vb. ile bunların tohumları)
|
01.21.05 |
Üzüm yetiştiriciliği (şaraplık, sofralık ve diğer üzümler)
|
01.22.05 |
Tropikal ve subtropikal meyvelerin yetiştiriciliği (muz, hurma, incir, avokado, mango vb.)
|
01.23.02 |
Turunçgillerin yetiştirilmesi (greyfurt, limon, misket limonu, portakal, mandalina vb.)
|
01.24.04 |
Yumuşak veya sert çekirdekli meyvelerin yetiştirilmesi (elma, kayısı, kiraz, ayva, erik vb.) (turunçgiller ve üzüm hariç)
|
01.25.08 |
Diğer ağaç ve çalı (çok yıllık bitkilerin) meyvelerinin ve sert kabuklu meyvelerin (yaban mersini, kuş üzümü, kestane, fıstık, çilek, ahududu, ceviz, keçiboynuzu vb. (fındık hariç)) yetiştirilmesi
|
01.25.09 |
Fındık yetiştiriciliği
|
01.26.02 |
Zeytin yetiştiriciliği
|
01.26.90 |
Diğer yağlı meyvelerin yetiştiriciliği (Hindistan cevizi, hurma palmiyeleri vb.) (zeytin hariç)
|
01.27.02 |
Çay yetiştiriciliği (siyah çay, yeşil çay, Paraguay çayı vb.)
|
01.27.90 |
İçecek üretiminde kullanılan diğer bitkisel ürünlerin yetiştiriciliği (kahve, kakao, vb.) (çay yetiştiriciliği hariç)
|
01.28.01 |
Baharatlık, aromatik (ıtırlı), uyuşturucu nitelikte ve eczacılıkla ilgili bitkisel ürünlerin (anason, muskat, tarçın, karanfil, zencefil, vanilya, beyaz veya kara biber, ıhlamur, adaçayı vb.) yetiştirilmesi
|
01.30.03 |
Dikim için sebze fidesi, meyve fidanı vb. yetiştirilmesi
|
01.30.04 |
Dikim için çiçek ve diğer bitkilerin yetiştirilmesi (dekoratif amaçlarla bitki ve çim yetiştirilmesi dahil, sebze fidesi, meyve fidanı hariç)
|
01.50.06 |
Karma çiftçilik (bitkisel veya hayvansal üretim konusunda uzmanlaşma olmaksızın üretim)
|
01.61.01 |
Bitkisel üretimi destekleyici gübreleme, tarlanın sürülmesi, ekilmesi, çapalama ile meyvecilikle ilgili budama vb. faaliyetler (çiçek yetiştiriciliğini destekleyici faaliyetler ile hava yoluyla yapılan gübreleme hariç)
|
01.61.02 |
Bitkisel üretimi destekleyici mahsulün hasat ve harmanlanması, biçilmesi, balyalanması, biçerdöver işletilmesi vb. faaliyetler
|
01.61.03 |
Bitkisel üretimi destekleyici tarımsal amaçlı sulama faaliyetleri
|
01.61.04 |
Bitkisel üretimi destekleyici ilaçlama ve zirai mücadele faaliyetleri (zararlı otların imhası dahil, hava yoluyla yapılanlar hariç)
|
01.61.05 |
Çiçek yetiştiriciliğini destekleyici gübreleme, tarlanın sürülmesi, ekilmesi, bakımı, toplama vb. ile ilgili faaliyetler (hava yoluyla yapılan gübreleme hariç)
|
01.61.06 |
Hava yoluyla yapılan bitkisel üretimi destekleyici gübreleme, ilaçlama ve zirai mücadele faaliyetleri (zararlı otların imhası dahil)
|
01.63.01 |
Hasat sonrası diğer ürünlerin ayıklanması ve temizlenmesi ile ilgili faaliyetler (pamuğun çırçırlanması ve nişastalı kök ürünleri hariç)
|
01.63.02 |
Sert kabuklu ürünlerin kabuklarının kırılması ve temizlenmesi ile ilgili faaliyetler
|
01.63.03 |
Haşhaş vb. ürünlerin sürtme, ezme ve temizlenmesi ile ilgili faaliyetler
|
01.63.04 |
Mısır vb. ürünlerin tanelenmesi ve temizlenmesi ile ilgili faaliyetler
|
01.63.05 |
Tütünün sınıflandırılması, balyalanması vb. hizmetler
|
01.63.06 |
Nişastalı kök ürünlerinin ayıklanması ve temizlenmesi (patates vb.)
|
01.63.90 |
Hasat sonrası bitkisel ürünler ile ilgili diğer faaliyetler
|
01.64.01 |
Üretim amaçlı tohum işleme hizmetleri (vernelizasyon işlemleri dahil)
|
02.30.01 |
Ağaç dışındaki yabani olarak yetişen ürünlerinin toplanması (mantar meşesinin kabuğu, kök, kozalak, balsam, lak ve reçine, meşe palamudu, at kestanesi, yosun ve likenler, yabani çiçek, yabani meyve, yenilebilir mantar vb.)
|
08.93.01 |
Tuz ocakçılığı (deniz, göl, kaya, kaynak), tuzun elenmesi ve kırılması dahil
|
10.11.01 |
Sığır, koyun, keçi vb. hayvanların kesimi ve kesim sırasındaki etin işlenmesi (mezbahacılık) (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş olarak saklanması dahil)
|
10.12.01 |
Kümes hayvanları etlerinin üretimi (taze veya dondurulmuş) (yenilebilir sakatatları dahil)
|
10.12.02 |
Kümes hayvanlarının kesilmesi, temizlenmesi veya paketlenmesi işi ile uğraşan mezbahaların faaliyetleri
|
10.12.03 |
Kümes hayvanlarının yağlarının sofra yağına çevrilmesi
|
10.12.04 |
Kuş tüyü ve ince kuş tüyü imalatı (derileri dahil)
|
10.13.01 |
Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen pişmemiş köfte vb. ürünlerin imalatı
|
10.13.02 |
Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen sosis, salam, sucuk, pastırma, kavurma et, konserve et, salamura et, jambon vb. tuzlanmış, kurutulmuş veya tütsülenmiş ürünlerin imalatı (yemek olanlar hariç)
|
10.13.03 |
Et ve sakatat unları imalatı (et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen)
|
10.13.04 |
Sığır, koyun, keçi vb. hayvanların sakatat ve yağlarından yenilebilir ürünlerin imalatı
|
10.20.03 |
Balıkların, kabuklu deniz hayvanlarının ve yumuşakçaların işlenmesi ve saklanması (dondurulması, kurutulması, pişirilmesi, tütsülenmesi, tuzlanması, salamura edilmesi, konservelenmesi vb. faaliyetler)
|
10.20.04 |
Balık, kabuklu deniz hayvanı ve yumuşakça ürünlerinin üretimi (balık filetosu, balık yumurtası, havyar, havyar yerine kullanılan ürünler vb.)
|
10.20.05 |
Balık unları, kaba unları ve peletlerinin üretilmesi (insan tüketimi için)
|
10.20.06 |
Balığın sadece işlenmesi ve saklanmasıyla ilgili faaliyet gösteren tekne ve gemilerin faaliyetleri
|
10.20.07 |
Pişirilmemiş balık yemekleri imalatı (mayalanmış balık, balık hamuru, balık köftesi vb.)
|
10.20.08 |
Balıkların, kabukluların, yumuşakçaların veya diğer su omurgasızlarının unları, kaba unları ve peletlerinin üretimi (insan tüketimine uygun olmayan) ile bunların diğer yenilemeyen ürünlerinin üretimi
|
10.31.01 |
Patatesin işlenmesi ve saklanması (dondurulmuş, kurutulmuş, suyu çıkartılmış, ezilmiş patates imalatı) (soyulması dahil)
|
10.31.02 |
Patates cipsi, patates çerezi, patates unu ve kaba unlarının imalatı
|
10.32.01 |
Katkısız sebze ve meyve suları imalatı (şalgam suyu, domates suyu, havuç suyu, portakal suyu, elma suyu, kayısı suyu vb.)
|
10.32.02 |
Konsantre meyve ve sebze suyu imalatı
|
10.39.01 |
Sebze ve meyve konservesi imalatı (salça, domates püresi dahil, patatesten olanlar hariç)
|
10.39.02 |
Kavrulmuş, tuzlanmış vb. şekilde işlem görmüş sert kabuklu yemişler ile bu meyvelerin püre ve ezmelerinin imalatı (pişirilerek yapılanlar)
|
10.39.03 |
Meyve ve sebzelerden jöle, pekmez, marmelat, reçel vb. imalatı (pestil imalatı dahil)
|
10.39.04 |
Tuzlu su, sirke, sirkeli su, yağ veya diğer koruyucu çözeltilerle korunarak saklanan sebze ve meyvelerin imalatı (turşu, salamura yaprak, sofralık zeytin vb. dahil)
|
10.39.05 |
Dondurulmuş veya kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı (kuru kayısı, kuru üzüm, kuru bamya, kuru biber vb.)
|
10.39.06 |
Leblebi imalatı ile kavrulmuş çekirdek, yerfıstığı vb. üretimi (sert kabuklular hariç)
|
10.39.07 |
Susamın işlenmesi ve tahin imalatı
|
10.39.90 |
Başka yerde sınıflandırılmamış meyve ve sebzelerin başka yöntemlerle işlenmesi ve saklanması (kesilmiş ve paketlenmiş olanlar dahil)
|
10.41.01 |
Ayçiçek yağı imalatı
|
10.41.02 |
Bitkisel sıvı yağ (yenilebilen) imalatı (soya, susam, haşhaş, pamuk, fındık, kolza, hardal vb. yağlar) (zeytin yağı, ayçiçeği yağı ve mısır yağı hariç)
|
10.41.03 |
Beziryağı imalatı
|
10.41.05 |
Prina yağı imalatı (diğer küspelerden elde edilen yağlar dahil) (mısır yağı hariç)
|
10.41.06 |
Kakao yağı, badem yağı, kekik yağı, defne yağı, hurma çekirdeği veya babassu yağı, keten tohumu yağı, Hint yağı, tung yağı ve diğer benzer yağların imalatı (bezir yağı hariç)
|
10.41.07 |
Zeytinyağı imalatı (saf, sızma, rafine)
|
10.41.10 |
Balık ve deniz memelilerinden yağ elde edilmesi
|
10.41.11 |
Domuz don yağı (stearin), domuz sıvı yağı, oleostarin, oleoil ve yenilemeyen sıvı don yağı (tallow oil) ile diğer hayvansal katı ve sıvı yağların imalatı (işlenmemiş)
|
10.42.01 |
Margarin, karışık yemeklik ve sofralık katı yağların imalatı
|
10.51.01 |
Süt imalatı, işlenmiş (pastörize edilmiş, sterilize edilmiş, homojenleştirilmiş ve/veya yüksek ısıdan geçirilmiş) (katı veya toz halde süt hariç)
|
10.51.02 |
Peynir, lor ve çökelek imalatı
|
10.51.03 |
Süt tozu, peynir özü (kazein), süt şekeri (laktoz) ve peynir altı suyu (kesilmiş sütün suyu) imalatı (katı veya toz halde süt, krema dahil)
|
10.51.04 |
Süt temelli hafif içeceklerin imalatı (kefir, salep vb.)
|
10.51.05 |
Sütten yapılan diğer ürünlerin imalatı (tereyağı, yoğurt, ayran, kaymak, krema, vb.) (krem şanti dahil) (katı veya toz halde krema hariç)
|
10.52.01 |
Dondurma imalatı (sade, sebzeli, meyveli vb.)
|
10.52.02 |
Şerbetli diğer yenilebilen buzlu gıdaların imalatı
|
10.61.01 |
Kahvaltılık tahıl ürünleri ile diğer taneli tahıl ürünlerinin imalatı (buğday, yulaf, mısır, çavdar vb. ezmeleri ile mısır gevreği ve patlamış mısır dahil)
|
10.61.02 |
Tahılların öğütülmesi ve un imalatı (mısır unu, kepek, razmol dahil, pirinç unu hariç)
|
10.61.05 |
Pirinç, pirinç ezmesi ve pirinç unu imalatı (çeltik fabrikası ve ürünleri dahil)
|
10.61.06 |
İrmik imalatı
|
10.61.07 |
Ön pişirme yapılmış veya başka şekilde hazırlanmış tane halde hububat imalatı (bulgur dahil, fakat mısır hariç)
|
10.61.08 |
Sebzelerin ve baklagillerin öğütülmesi ve sebze unu ile ezmelerinin imalatı (karışımları ile hazır karıştırılmış sebze unları dahil) (pişirilerek yapılanlar hariç)
|
10.61.09 |
Fırıncılık ürünlerinin imalatında kullanılan hamur ve un karışımlarının imalatı (sebze un karışımları hariç)
|
10.61.10 |
Dövülmüş diğer tahıl ürünlerinin imalatı (keşkeklik buğday vb. dahil) (bulgur ve irmik hariç)
|
10.62.01 |
Nişasta imalatı (buğday, pirinç, patates, mısır, manyok vb. ürünlerden)
|
10.62.02 |
Glikoz, glikoz şurubu, fruktoz, maltoz, inulin, vb. imalatı (invert şeker dahil)
|
10.62.04 |
Yaş mısırın öğütülmesi
|
10.62.05 |
Glüten imalatı
|
10.62.06 |
Mısır yağı imalatı
|
10.71.01 |
Taze pastane ürünleri imalatı (yaş pasta, kuru pasta, poğaça, kek, börek, pay, turta, waffles vb.)
|
10.71.02 |
Fırın ürünleri imalatı (ekmek, pide, simit, vb. dahil, taze pastane ürünlerinin imalatı hariç)
|
10.71.03 |
Hamur tatlıları imalatı (tatlandırılmış kadayıf, lokma tatlısı, baklava vb.)
|
10.72.01 |
Peksimet, bisküvi, gofret, dondurma külahı, kağıt helva vb. ürünlerin imalatı (çikolata kaplı olanlar dahil)
|
10.72.02 |
Tatlı veya tuzlu hafif dayanıklı fırın ve pastane ürünlerinin imalatı (kurabiyeler, krakerler, galeta, gevrek halkalar vb.)
|
10.72.03 |
Tatlandırılmamış dayanıklı hamur tatlıları imalatı (pişirilmiş olsun olmasın tatlandırılmamış kadayıf, baklava vb.) (yufka imalatı dahil)
|
10.73.03 |
Makarna, şehriye, kuskus ve benzeri mamullerin imalatı (doldurulmuş veya dondurulmuş olanlar dahil)
|
10.81.01 |
Şeker kamışından, pancardan, palmiyeden, akça ağaçtan şeker (sakkaroz) ve şeker ürünleri imalatı veya bunların rafine edilmesi (sıvı şeker ve melas üretimi dahil)
|
10.81.03 |
Akçaağaç şurubu imalatı
|
10.82.01 |
Çikolata ve kakao içeren şekerlemelerin imalatı (beyaz çikolata ve sürülerek yenilebilen kakaolu ürünler hariç)
|
10.82.02 |
Şekerlemelerin ve şeker pastillerinin imalatı (bonbon şekeri vb.) (kakaolu şekerlemeler hariç)
|
10.82.03 |
Sürülerek yenebilen kakaolu ürünler imalatı
|
10.82.04 |
Lokum, pişmaniye, helva, karamel, koz helva, fondan, beyaz çikolata vb. imalatı (tahin helvası dahil)
|
10.82.05 |
Ciklet imalatı (sakız)
|
10.82.06 |
Sert kabuklu meyve, meyve kabuğu ve diğer bitki parçalarından şekerleme imalatı (meyan kökü hülasaları dahil)
|
10.82.07 |
Kakao tozu, kakao ezmesi/hamuru ve kakao yağı imalatı
|
10.83.01 |
Çay ürünleri imalatı (siyah çay, yeşil çay ve poşet çay ile çay ekstreleri, esansları ve konsantreleri)
|
10.83.02 |
Kahve ürünleri imalatı (çekilmiş kahve, eritilebilir kahve ile kahve ekstre, esans ve konsantreleri)
|
10.83.03 |
Bitkisel çayların imalatı (nane, yaban otu, papatya, ıhlamur, kuşburnu vb. çaylar).
|
10.83.04 |
Kahve içeren ve kahve yerine geçebilecek ürünlerin imalatı (şeker, süt vb. karıştırılmış ürünler dahil)
|
10.84.01 |
Baharat imalatı (karabiber, kırmızı toz/pul biber, hardal unu, tarçın, yenibahar, damla sakızı, baharat karışımları vb.) (işlenmiş)
|
10.84.02 |
Sirke ve sirke ikamelerinin imalatı
|
10.84.03 |
Sos ve çeşnilerin imalatı (soya sosu, ketçap, mayonez, hardal sosu, çemen, mango çeşnisi vb.) (baharat, sirke ve salça hariç)
|
10.84.05 |
Gıda tuzu imalatı
|
10.85.01 |
Hazır yemek imalatı (vakumla paketlenmiş veya korunmuş olanlar) (lokanta ve catering hizmetleri hariç)
|
10.86.01 |
Bebek ve çocukların beslenmesinde kullanılan müstahzarların imalatı (bebek mamaları, pudingleri vb.)
|
10.86.02 |
Hastalar için veya diyet amaçlı hazırlanan homojenize gıda müstahzarlarının imalatı (glüten içermeyen gıda maddeleri, sodyum içermeyen tuzlar vb. gıdalar)
|
10.86.03 |
Besin yönünden zenginleştirilmiş sporcu yiyeceklerinin imalatı
|
10.89.01 |
Hazır çorba ile hazır et suyu, balık suyu, tavuk suyu ve konsantrelerinin imalatı
|
10.89.02 |
Maya ve kabartma tozu imalatı (bira mayası dahil)
|
10.89.04 |
Suni bal, karamela, kabuksuz yumurta, yumurta albümini vb. imalatı
|
10.89.05 |
Bitki özsu ve ekstreleri ile peptik maddeler, müsilaj ve kıvam arttırıcı maddelerin imalatı (kola konsantresi, malt özü, meyan balı dahil)
|
10.89.06 |
Başka yerde sınıflandırılmamış çeşitli gıda ürünleri imalatı (çabuk bozulan hazır gıdalar, peynir fondüleri, şeker şurupları vb. dahil)
|
20.59.16 |
Jelatin ve süt albüminlerinin imalatı (Yalnızca gıda endüstrisinde kullanılanlar)
|
10.91.01 |
Çiftlik hayvanları için hazır yem imalatı
|
10.92.01 |
Ev hayvanları için hazır gıda imalatı (kedi ve köpek mamaları, kuş ve balık yemleri vb.)
|
11.01.01 |
Damıtılmış alkollü içeceklerin imalatı (viski, brendi, cin, likör, rakı, votka, kanyak vb.)
|
11.01.02 |
Damıtılmış alkollü içeceklerle karıştırılmış içki imalatı
|
11.01.03 |
Etil alkol üretimi (doğal özellikleri değiştirilmemiş/tağyir edilmemiş, alkol derecesi <%80)
|
11.02.01 |
Üzümden şarap, köpüklü şarap, şampanya vb. üretimi
|
11.02.02 |
Üzüm şırası imalatı
|
11.03.01 |
Elma şarabı ve diğer meyve şaraplarının imalatı
|
11.04.02 |
Diğer damıtılmamış mayalı içeceklerin imalatı (vermut ve benzeri içkiler dahil)
|
11.05.01 |
Bira imalatı
|
11.06.01 |
Malt imalatı
|
11.07.01 |
Doğal veya suni maden sularının üretimi (tatlandırılmış ve aromalandırılmış olanlar dahil)
|
11.07.02 |
Diğer alkolsüz içeceklerin üretimi (limonata, gazoz, kolalı içecekler, meyveli içecekler, tonik, buzlu çay vb. içecekler) (içme suyu ve maden suları hariç)
|
11.07.03 |
İçme suyu üretimi (şişelenmiş, gazsız, tatlandırılmamış ve aromalandırılmamış)
|
11.07.04 |
Boza imalatı
|
12.00.04 |
Tütün ürünleri imalatı
|