Pencer (Pazı) Boranısı


Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo pazı (sadece sapları)
2 adet soğan
2 su bardağı nohut
2 su bardağı börülce
1 kilo et (iri doğranmış kuşbaşı)
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Servis için;

Yuvalama
Yoğurt
Sarımsak
Borani ( Urfa Usulü Yöresel ) Tarifi Yapılışı
Öncelikle söylemeliyim zahmetli bir yemek ama çok lezzetli mutlaka denemelisiniz ☺

Nohut ve börülceyi düdüklü tencerede güzelce haşlayalım bi kenara koyalım beklesin bizi.
Pazı saplarını çok ince şekilde doğrayalım (çok küçük olması gerekiyor arkadaşlar robotta çekmeyin elde doğrayın)
Doğradığımız pazı saplarını düdüklü tencerede tabiri caizse vıcığı çıkana kadar pişirelim sonrasında haşladığımız sapları tel süzgeçte süzelim ve el yardımıyla ezelim süzgeçte onlarıda kenara alalım.

Sıra geldi etimize onuda düdüklü tencerede güzelce pişirelim suyunu dökmeyin yemekte kullanılacak :)

Küçük küçük soğanları doğrayalım salçamızı ekleyelim etleri ekleyelim güzelce sonrasında tenceremize su ilave edelim (biz çok yaptığımız için ortalama 2 litre koyuyoruz)

Suyun kaynama noktasında pazıları ekleyelim sonrasında nohut ve börülceleri ilave edelim baharatlarıda katalım güzelce pişirelim.

Servis esnasında kızarttığımız yuvalamaları ve yoğurt sarımsak ekleyelim afiyetle mideye indirelim :)

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 20
2021 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 302155
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2021 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES