Mimar ve Mühendisler 2023-2024 Faaliyet Raporu ve Üyelerine Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Mehmet Yetim, Odamız 8.Meslek Komitesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Faaliyet Raporu ve Üyelerine Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısına katıldı. Toplantıya, Meclis Üyelerimizin yanı sıra Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Sn. Reşat Uçan, 8.Meslek Komitesi Üyeleri, İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri (İKK) Sn. Fikret Çakır ve Sn. Av. Cüneyd Altıparmak ile Sn.Av. Abdulkadir Tok Katıldı. Toplantıda, 2012 yılından bu yana ülkemizde iş kazalarının %686 arttığına ve İlimiz Şanlıurfa’da dikkat çeken iş kazalarının genelinde ise iş güvenliği ekipmanlarının kullanılmaması veya yanlış kullanılması sonucu gerçekleştiğine değinen Başkan Yetim şu ifadelere yer verdi: "Ne yazık ki, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girsek bile iş kazalarındaki bu olumsuz tablomuzla asla gelişmiş bir ülke olamayız. Yaşadığımız son olaylar, iş güvenliği ve sağlığı konusunda bir sistem değişikliğine gitmemiz gerektiğini gösteriyor. Gelişmiş ülkelerin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatlarını tercüme edip yasalaştırmak yeterli değil. Yönetmelikler, prosedürler, denetleme ve cezalar sorunun çözümü için yeterli olmuyor. Yapılan araştırmalarda 2012 yılından bu yana ülkemizde İş Kazaları %686 Artmıştır. En son Ocak 2024 tarihinde güncellenen verilere göre ülkemiz, ölümcül olmayan mesleki yaralanmalar bakımından 11. sırada, ölümlü iş kazası sayısı bakımından ise 15. sırada yer alıyor. İlimiz Şanlıurfa’da dikkat çeken kazaların genelinde ise iş güvenliği ekipmanlarının kullanılmaması veya yanlış kullanılması sonucu gerçekleşmektedir." dedi.