ŞUTSO İLE ŞEKERBANK ARASINDA İŞLETME VE KOBİ’LERE KREDİ DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

ŞUTSO ve Şekerbank Şanlıurfa Şubesi arasında depremden etkilenen işletme ve KOBİ’lere yönelik kredi destek protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, ŞUTSO üyelerine 36 aya varan vadelerde taksitli ticari ve BCH kredileri imkânı sağlanacak.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Şekerbank T.A.Ş. Şanlıurfa Şubesi arasında “DEPREM BÖLGESİ İŞLETME VE KOBİ’LERE DESTEK PROTOKOLÜ” imzalandı. İlgili protokolün imza törenine, ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Meclis Üyesi Cihan Oktay ile Şekerbank Şanlıurfa Şube Müdürü Mehmet Aslan ve beraberindeki heyet katıldı. 1 yıl için geçerli olan protokol gereği, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ŞUTSO üyesi işletme ve KOBİ’lere yönelik “Taksitli Ticari Kredi (TTK)” ve Borçlu Cari Hesap (BCH) kredi imkânı sunulacak. Banka tarafından kredisi uygun görülen işletmeler 36 aya varan vadelerde, aylık eşit taksit ödemeli , ödemesiz dönem seçenekleri ile taksitli ticari kredi kullanabilecekler.

Protokol ile ilgili değerlendirmede bulunan ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ, “Şekerbank Şanlıurfa Şube Müdürü Sayın Mehmet Aslan ile gerçekleştirdiğimiz söz konusu protokol ile deprem felaketinden etkilenen İşletme ve KOBİ’lere finansman desteği sağlamak ve işlerin sürdürülebilirliğini hedeflemek adına, hasarın belgelenmesi kaydı ile 36 aya varan vadelerde ödemesiz dönemli nakit kredi imkânına ulaşmış oldu. Üyelerimize önemli bir finans kaynağına ön ayak olacak bu protokolün imzalanması nedeniyle Sayın Mehmet Aslan nezdinde, tüm Şekerbank yetkililerine teşekkür ediyor, Depremden etkilenen odamız üyelerinin de bu imkânlardan yararlanmasını diliyoruz” diye konuştu.

Protokolün imzalanmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Şekerbank Şanlıurfa Şube Müdürü Mehmet Aslan da konuşmasında, “Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odamız ile bu protokolü imzalamaktan son derece mutluyuz. İnşallah bu protokol ile birlikte Şanlıurfa’daki tasarruf sahiplerimizle bugüne kadar sağladığımız birlik ve bütünlüğü, Şanlıurfa’nın sanayicisi ve tüccarı ile de paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

Şekerbank Şanlıurfa Şube Müdürü Sayın Mehmet Aslan ise, ’’Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odamız ile bu protokolü imzalamaktan son derece mutluyuz. İnşallah bu protokol ile birlikte Şanlıurfa’daki tasarruf sahiplerimizle bugüne kadar sağladığımız birlik ve bütünlüğü, Şanlıurfa’nın sanayicisi ve tüccarı ile de paylaşacağız.” dedi.

Yapılan Protokolün imzalanmasının ardından Meclis Başkanı Serhat Karadağ tarafından Şekerbank Şanlıurfa Şube Müdürü Mehmet Aslan'a plaket takdim edildi.

İmzalanan protokol maddeleri şu şekildedir;

 

1- Şutso Üyelerinin finansman kaynaklarına ulaşmasını kolaylaştırmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan ŞEKERBANK T.A.Ş tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine aylık taksit ödemeli “Taksitli Ticaret Kredi (TTK)” ve BHC niteliğinde kredi kullandırılmasına ilişkin genel esasları düzenlemektir.

2- Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ŞEKERBANK T.A.Ş. Şanlıurfa Şubesine yönlendirilen firmalar ile ilgili nihai karar, kendi kredilendirme esasları dahilinde Banka’ca verilecektir.

3- Banka’ca kredisi uygun görülen firmalar Banka’ca belirlenen şartlar dahilinde 36 aya varan vadelerde, aylık eşit taksit ödemeli, ödemesiz dönem seçenekleri ile taksitli ticari kredi kullanabileceklerdir.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya