ŞUTSO HEYETİ ANTALYA’DAKİ YÖREX FUARI’NA KATILDI

Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle Antalya'da düzenlenen 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na katıldı. Şanlıurfa'dan Antalya'ya direk uçak seferlerinin olmaması nedeniyle Gaziantep üzerinden Antalya'ya gitmek zorunda kalan 70 kişiden fazla Urfalı iş insanı, açılışın ilk günü olan 2 Kasım'da tam kadro fuardaki ŞUTSO standında yerini aldı.

Fuar’ın ilk gününde TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret Borsası başkanlarının iştirakiyle gerçekleştirilen açılış programına ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim de katıldı. Açılıştan sonra standa geçen Başkan Mehmet Yetim başkanlığındaki ŞUTSO heyeti, burada gelen ziyaretçileri kabul ederek Şanlıurfa'nın ticari, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli ve ŞUTSO'nun bu konuda yürüttüğü çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Bu tarz fuarların hem ilimiz ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı hem de Urfalı iş insanlarımızın ülkenin iş dünyası ile sektörel ilişkilerini güçlendirmeleri adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları ifade etti:

“Toplam 4 gün süren ve bizatihi Odamız adına stand açtığımız 12. Antalya YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na neredeyse tüm Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimiz ile birlikte katılım sağladık. Türkiye’nin birçok kentinden Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ile iş insanları ve firmaların katıldığı bu tür fuarlar, hem ilimiz ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda tanınıp yer bulması hem de iş insanlarımız ile diğer il ve bölgelerdeki iş insanları arasında ticari ilişkiler kurma ve Şanlıurfa olarak iş dünyasındaki ağlarımızı güçlendirme adına büyük bir önem arz etmektedir."

 “KETEN KÖYNEĞİ FISTIĞIMIZIN İSVİÇRE’DE DÜZENLENEN SERGİDE YER ALMASINI İSTİŞARE ETTİK”

ŞUTSO’nun katılımcı üyelerinin büyük bir memnuniyet duyduğu, çok verimli ve tecrübelerine büyük katkılar sunan bir fuar süreci geçirdiklerini kaydeden Başkan Yetim, “Bu süreçte, Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere, iş dünyasından birçok kurum ve kuruluşun temsilcisini standımızda ağırladık. Bunlardan en önemlileri, tabii ki, TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile TÜRKPATENT Başkanı sayın Prof. Mehmet Zeki Durak’ın ziyaretleri oldu. TÜRKPATENT Başkanı Mehmet Zeki beyin standımızı ziyaretinde ilimize ait ve Odamız girişimleri sonucunda coğrafi işaret tescili almış ilimize ait ŞANLIURFA KETEN KÖYNEĞİ FISTIĞI’nın 10-14 Temmuz 2023 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Coğrafi İşaretler Sergisi’nde yer almasını istişare ettik. Böyle bir girişim, yani Keten Köyneği Fıstığı gibi stratejik bir ürünümüzün Avrupa’nın en büyük şehirlerinden birinde sergilenmesinin ilimiz için taşıdığı öneme değindik ve daha fazla ürünümüzün Cenevre’deki gibi uluslararası etkinliklerde yer almasını talep ettik. Çünkü Oda olarak biz, tarımsal, gastronomi ve kültürel miras alanı başta olmak üzere, ilimize özgü ürünlerimizin daha fazla tanınması, ulusal ve uluslararası pazarda yer alarak katma değerinin yükseltilmesi ve ihracat potansiyelinin artması üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve bu konuda elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Fuarın ilk gününde TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ile Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yoentim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ile Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer ile Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kandemir, Antalya Vali Yardımcıları Yalçın Sezgin ile Suat Seyitoğlu, Antalya Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Altıngül ŞUTSO standını ziyaret ederken, ikinci gününde ise TÜRKPATENT Başkanı Prof. M. Zeki Durak standı özel olarak ziyaret eden isim oldu. ŞUTSO standı, fuar süresince ikram ettiği çiğköfte ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

 

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya