ŞUTSO ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI, ŞUTSO MECLİS TOPLANTI SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, görevi sona eren Meclis Üyelerimize Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş ve Meclis Divan Kurulu Üyeleri tarafından plaket takdim. Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Aziz Bülbül, Meclis Üyesi Ali Aktaşoğlu, İsa Gökmen ve Cihan Oktay  gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, olağan meclis toplantısına geçildi. 2023 Aralık Ayı Meclis Toplantısı, 2023 Kasım Ayı Meclis Kararı, Kasım Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı 2024 Yılı Bütçe Tasarısı ve İş Planı ve Kasım Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında yapıldı.

 

Toplantı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Serhat Karadağ konuşmasında şunları kaydetti:

 

Sayın Başkan Vekilim, değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2023 yılı Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz.

Hepinizi, şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Aralık ayı Meclis Toplantımızı açıyorum.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Meclis Üyemiz Sayın Hamza Polat’ın vefat eden babasına bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

 

Kıymetli Meclis Üyeleri,

Bir yılı geride bıraktık, yeni bir yıla giriyoruz. Geride bıraktığımız bir yıllık süreçte, ilimiz iş dünyasının sorunlarına çözüm bulmak, ekonomik ilişkilerini güçlendirmek, özellikle uluslararası pazarda yer almak ve avantajlarından faydalanmak adına kıymetli çalışmalara ön ayak olduk. Elbette, hemen her sektörde hala birçok sorun ve sıkıntımız olduğunun farkındayız. Ancak çözüm konusunda tüm imkânlarımızı kullandığımızı bilmenizi isterim. Geçen yıl içinde başımıza gelen en büyük felaket, şüphesiz Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri oldu. Şanlıurfa dahil, 11 ilimizi doğrudan etkileyen bu depremlerin yol açtığı maddi kayıpları, neden olduğu toplumsal travmayı hala telafi etmeye ve atlatmaya çalışıyoruz.

 

Değerli Meclis Üyeleri,

Daha önceki Meclis Toplantılarımızda inşaat ve konut, enerji ve turizm sektörü gibi sektörlerimizin karşı karşıya olduğu sorunlara değinmiştim. Bugün de çok fazla vaktinizi almadan, gıda sektöründeki sorunlarımıza değinmek istiyorum. Biliyorsunuz, dünyada hem yaşanan iklim krizi, hem yıllarca devam eden Covid-19 pandemi süreci hem de yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı gibi nedenlerden dolayı küresel çapta bir gıda ve enerji krizi var. Ülkemiz ve dolayısıyla gıda konusunda önemli bir potansiyele sahip ilimiz Şanlıurfa da, bu krizlerden olumsuz etkilendi, etkilenmeye devam ediyor. Mazot, gübre ve ilaç gibi tarımsal ürünlerin girdi maliyetlerinde yaşanan büyük artışlar, çiftçilerimizi, tarıma dayalı sanayimizi ve dolayısıyla, tarımsal üretimimizi büyük bir sıkıntıya sokuyor. Bu durum, gıda ürünlerinin piyasadaki değerinin çok yüksek olmasına yol açıyor, tüketicinin alım gücünü ciddi anlamda zorluyor. Dolayısıyla, verimli topraklara sahip ülkemizi ve tarım kenti olan ilimizi bu anlamda kalkındıracak, önemli tarım ve gıda merkezleri haline getirecek, en az maliyetle en yüksek verimi sağlayacak tarım politikalarının devreye girmesi gerektiğini düşünüyoruz. İş dünyası olarak bizler, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya, devletimize ve hükümetimize gerekli desteği vermeye her zaman hazırız. Hem tarım sektöründe, hem de ticaret, sanayi, turizm, hayvancılık, medikal, eğitim, inşaat ve konut gibi sektörlerde yaşadığımız sorunların yeni yılda asgari seviyeye düşmesini temenni ediyor, toplantımızın ilimiz ve Odamız adına verimli geçmesini diliyorum. Siz değerli meclis üyelerini bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”

 

Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın  konuşmasının  ardından, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş bir konuşma gerçekleştirdi.  Başkan Vekili Mustafa Taş konuşmasında şunları söyledi:

 

Sayın Divan, Kıymetli Meclis Üyeleri, 2023 yılı Aralık ayı Meclis Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri, şahsım ve Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.

Kıymetli Meclis Üyeleri,

Malumunuz,  şu an 2023 yılının son Meclis Toplantısını yapıyoruz. Aslında geride bıraktığımız bir yılın genel bir değerlendirmesini yapmak isterdim. Ancak, en son yaptığımız Kasım ayı toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanımız, birinci yılımızı doldurmamız münasebetiyle bu konuya değindi. Fakat yine çok fazla tekrara düşmeden sizlere kısa bir değerlendirme sunmak istiyorum.

Değerli hazirun,

2023 yılı hem ülke, hem bölge hem de Şanlıurfa ili olarak büyük badireler yaşadığımız bir yıl oldu. Bir yandan yaşadığımız ekonomik sorunlar, diğer yandan yaşadığımız deprem ve sel gibi doğal felaketler. Bütün bunlar, iş dünyası olarak bizleri büyük bir sıkıntıya soktu. Sıkıntılarımız ve sorunlarımız hala devam ediyor. Ancak biz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sorun ve sıkıntılara çözüm bulmak, üyelerimize gerekli desteği sunmak, ilimizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat seviyesini artırmak adına büyük bir özveri ile çalıştık, çabaladık. En üst merciden devlet ve hükümet yetkilileri ile görüşmeler yapıp hemen her sektörümüzün yaşadığı sorunları, ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve bürokratik gibi alanlarda karşı karşıya olduğu problemleri raporlar halinde kendilerine sunduk. Firmalarımızın sürdürülebilir bir üretim hususunda en büyük sorunu olan finansmana erişim konusunu özel olarak her platformda dile getirdik. Bu soruna yönelik çözüm için sunulan teşvik ve destek programlar üzerinde titizlikle durduk, Odamızda yetkili kurumların iş birliğiyle birçok tanıtım programı düzenledik. Hali hazırda, KOBİ’lerimize finansal destek sağlanması adına özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı destek programları var. Onların detaylarını da üyelerimiz ile paylaşacak, yine yetkili kurumlarla birlikte burada bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Girdi maliyetlerinin yüksek ve nakit kredi desteğine ulaşmanın zor olduğu bu süreçte temel amacımız, üyelerimizin mali yükünü hafifletmektir.

Değerli Meclis Üyeleri,

Dediğim gibi, hem tekrar düşmemek için hem de bugünkü gündemimizin yoğun olması hasebiyle, biliyorsunuz 2024 yılının bütçesini görüşeceğiz, çok fazla uzatmak istemiyorum. Ancak 2023 yılını çok verimli geçirdiğimize inanıyorum. Eksiklerimiz, hatalarımız muhakkak olmuştur. Ancak tecrübelerimizden ders çıkararak yeni bunları giderme çabası içinde olacağız. İlimizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat potansiyelini artırmak adına yeni proje ve programlar yapacak, bölgesel ve küresel çapta ticari iş birliklerimizi güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Ben bu vesileyle, yeni yılın şimdiden hepimize hayırlar getirmesini, toplantımızın da ilimiz ve Odamız adına verimli geçmesini diliyor, sizleri bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Meclis Toplantımızın verimli geçmesini diliyor, sizleri bir kez saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”.

 

Gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde, Genel Sekreter Vekili  İbrahim Halil Çizmeci 2023 Kasım Ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

15.11.2023 - 18.12.2023 tarihleri arasında Odamıza;

220  yeni üye kaydedilmiş,

375  Üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

77 üyenin kaydı silinmiştir.

16.10.2023 Tarihi itibari ile Toplam Faal Üye Sayımız: 15.133

1) ŞUTSO’NUN KURUMSAL GELİŞİMİ

1- Yeni Hizmetlerin Geliştirilmesi

      Yeni hizmetlerin geliştirilmesi çalışmalarımız, projelerimizin altyapısının oluşturulması ekseninde sürdürülmektedir.

    1.  Yeni Hizmetlerin Geliştirilmesi

Yeni hizmetlerin geliştirilmesi çalışmalarımız, projelerimizin altyapısının oluşturulması ekseninde sürdürülmektedir.

 

    1. Kurumsal Alt Yapısının ve Yetkinliklerinin Gelişmesi

13.12.2023 tarihinde  ŞUTSO 8.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ve Meclis Başkanı Serhat Karadağ'ın öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

 

13.12.2023 tarihinde  ŞUTSO 14.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

 

13.12.2023 tarihinde ŞUTSO 2.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

 

2) BÖLGE EKONOMİSİNİN KALKINMASI

2.1 Stratejik Hizmet Sektörlerinde Uzmanlaşmasının Sağlanması ve Büyümenin Hızlandırılması

29.11.2023  tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Şanlıurfa İl KGK Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

07.12.2023 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül ve İl Protokolünün katılımı ile Şanlıurfa Fuar Merkezi'nde düzenlenen "9.Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı"nın resmi açılışına katıldı.

08.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş ile ŞUTSO Dış Ticaret Birimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Fırat, Şanlıurfa Gümrük Müdürü Mehmet Sağlam'ı ziyaret ederek ilimizin dış ticaret faaliyetleri hakkında istişare etti.

13.12.2023 tarihinde Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şanlıurfa Şubesi Sözcüsü Reşat Uçan ve beraberindeki heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim'i ziyaret ederek kendisine plaket takdim etti. Ziyarette ilimiz inşaat ve yapı sektörünün sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi.

13.12.2023 tarihinde Eyyübiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Gürcü, Meclis Başkanı Serhat Karadağ'ı ziyaret ederek, Eyyübiye ilçemizin imar planlamaları hakkında istişarede bulundu. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

 

2.2 Tarımsal Üretimin Rekabetçi Bir Yapıya Kavuşturulması

16.12.2023 tarihinde Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Şanlıurfa Barosu Emek Komisyonu tarafından düzenlenen "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Yaşam ve Çalışma Koşullarına İlişkin Sorunların Tespitine Yönelik Çalıştayı"na katılarak, Odamızın konuyla ilgili çözüm önerilerini anlattı.

 

2.3 Sanayinin Gelişmesi ve Katma Değerli Üretim Yapısına Geçiş

      Sanayinin Gelişmesi ve Katma Değerli Üretim Yapısına Geçiş çalışmalarımız, projelerimizin altyapısının oluşturulması ekseninde sürdürülmektedir.

2.4 Sürdürülebilir Kaynak Yönetimi

 

2.5 Kobilerin Rekabet Güçlerinin Arttırılması ve Girişimciliğin Desteklenmesi

16.11.2023  tarihinde   Odamız, ilimizin de dahil olduğu deprem bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’leri desteklemek amacıyla KOSGEB  ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” toplantısına ev sahipliği yaptı.

19.11.2023 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı Mustafa Zahit, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Fırat başkanlığında ve Odamız ev sahipliğinde düzenlenen "MAXİSU 3. Geleneksel Bayi Buluşması"na katıldı. Programda konuşan Sn.Zahit, ilimize üretim, istihdam ve ihracat sağlayan firmaların desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

27.11.2023  tarihinde    SUMAF Eş İzleme Sorumlusu Dr.Iwona Safi ile Proje Danışmanı Dr.Milan Vemić, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ile bir araya gelerek Avrupa Birliği'nin finanse ettiği FOSTER Projesi kapsamında KOBİ'lerimize hibe desteğinin sağlanması konusunu istişare etti.

27.11.2023  tarihinde  ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, 6 Şubat depremlerinde hasar alan ilimiz işletmelerine yönelik sunulan teşvik ve hibe destek programları hakkında ulusal basına konuştu.  ( https://youtu.be/edBigiOKYh4 )

30.11.2023  tarihinde ŞUTSO ve Şekerbank Şanlıurfa Şubesi arasında depremden etkilenen işletme ve KOBİ’lere yönelik kredi destek protokolü imzalandı. (https://sutso.org.tr/haber/2039/sutso-ile-sekerbank-arasinda-isletme-ve-kobilere-kredi-destek-protokolu-imzalandi )

 

 

 

2.6 Turizm Kapasitesinin Arttırılması ve İlimizin Tanıtılması

     Turizm Kapasitesinin Arttırılması ve İlimizin Tanıtılması  çalışmalarımız, projelerimizin altyapısının oluşturulması ekseninde sürdürülmektedir.

2.7  Teşvik, Yatırım ve Finansal Olanaklara Erişim İmkanının Arttırılması

06.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, KKA Genel Sekreter V. Yunus Çolak, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Dubai'nin en büyük inşaat şirketlerinden Meeras ve Dubai Properties'in yetkilileri ile bir araya gelerek karşılıklı yatırım ilişkilerini istişare etti.

 

3) ŞUTSO'NUN İLETİŞİM ETKİNLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

3.1 Üyelere Yönelik Faaliyetlerin Geliştirilmesi

15.11.2023 tarihinde  19.Meslek Komitesi (Makine ve Teçhizat Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

15.11.2023 tarihinde  29. Meslek Komitesi (Hizmet Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Komite Başkanı Necmettin Eyyüpoğlu öncülüğünde Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

15.11.2023 tarihinde  6.Meslek Komitesi (Ulaşım Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Mustafa Taş, Komite Başkanı Sn. İbrahim Şenyaşar, Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

15.11.2023 tarihinde  12.Meslek Komitesi (Hububat Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Meclis Başkanı Sn. Serhat Karadağ, Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

15.11.2023 tarihinde  10.Meslek Komitesi (İnşaat Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

16.11.2023 tarihinde  26.Meslek Komitesi (Çırçır Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

16.11.2023 tarihinde  28.Meslek Komitesi (Sigorta Acenteleri) Kasım ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

16.11.2023 tarihinde  15.Meslek Komitesi (Gıda Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

16.11.2023 tarihinde  ŞUTSO 9.Meslek Komitesi Kasım Ayı olağan toplantısı; Meclis Başkanı Sn.Serhat Karadağ, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Gerçekleşen toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

20.11.2023 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ ve Meclis Üyesi Remzi Urluk ile birlikte, Kültür Koleji Yönetim Kurulu  Başkanı ve Meclis Başkanı Vekili B.Aziz Bülbül ile bir araya gelerek, öğrencilere yönelik eğitim stratejileri ve geleceğe dair hedeflerini istişare etti.

22.11.2023 tarihinde 22.Meslek Komitesi (Eğitim, Bilişim, İletişim Basın ve Yayın Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

22.11.2023 tarihinde 24.Meslek Komitesi (Medikal Sektörü) Kasım ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

22.11.2023 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet  Yetim, üye ziyaretleri kapsamında Grup Med Diş Protez Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Türkmen'i ziyaret ederek İşletmesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nazik misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ederiz.

04.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu  Başkanı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Fırat, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Yunus Çolak ve beraberindeki heyet, üyemiz olan Yıldızsu Dalgıç Pompaları firmasının Dubai'deki standını ziyaret ederek Firma Müdürü Sn.Bekir Nimetoğlu ile bir araya geldi.

04.12.2023 tarihinde  Meclis Başkanı Serhat Karadağ ve Yönetim Kurulu  Üyesi Reşit Yıldız ile Meclis Üyeleri, Dubai'de düzenlenen fuara katılarak, Yıldızsu, Özerden ve Serel firmalarının standlarını ziyaret etti.

05.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş ile beraberindeki heyet, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy'u ziyaret ederek üyelerimizin KOSGEB'in destek ve teşviklerine erişimi konusunu istişare etti.

05.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş ile beraberindeki heyet, ŞUTSO Gıda Araştırma ve Analiz Merkezini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

06.12.2023 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Taş, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy ile beraberlerinde ki heyet, Şanlıurfa SGK İl Müdürü Nurettin Nacar'ı ziyaret etti.

06.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, KKA Genel Sekreter V. Yunus Çolak, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimize yönelik Dubai'deki yatırım, ticaret ve lojistik imkânları ile ilgili DP WORLD  yetkilisi İlham Bendjellit tarafından bir sunum yapıldı.

09.12.2023 tarihinde  ŞUTSO eski Meclis Başkanı Sait Melik, Şanlıurfa Fuar Merkezi'nde düzenlenen 9.Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda standımızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş ile bir araya geldi. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

11.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkanı.Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, 8-10 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen TOBB Oda-Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne katıldı.

14.12.2023 tarihinde Meclis Üyeleri ile Kapaklı Pasajı Esnafı, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ve Meclis Başkanı Serhat Karadağ'ı ziyaret ederek kendilerine plaket takdim etti.  Ziyarette ilimizin ekonomik ve güncel konuları istişare edildi.

04.12.2023 tarihinde ŞUTSO 24. Meslek Komitesi Meclis üyesi Ahmet Bulut ve Komite Başkanı Mustafa Ezher üye ziyaretleri kapsamında Furkan Medikal, Zümra Medikal ve Dispo Medikal firmalarına bir ziyaret gerçekleştirildi. ziyarette kapsamında görüş, öneri ve talepleri alındı.

08.12.2023 tarihinde 21.Meslek Komitesi (Elektrik Sektörü) Aralık ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

08.12.2023 tarihinde 28.Meslek Komitesi (Sigorta Sektörü) Aralık ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

08.12.2023 tarihinde ŞUTSO 21. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Emrah yavuzel, Komite Başkanı Ahmet Deniz Komite Üyeleri Mazlum Yavuz ve Hakan Tatar, üye ziyaretleri kapsamında YHD Elektrik ve Emre Elektrik firmalarına bir ziyaret gerçekleştirildi. ziyaret kapsamında görüş, öneri ve talepleri alındı.

12.12.2023 tarihinde ŞUTSO 13.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Meclis Başkanı Sn.Serhat Karadağ,ın öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Gerçekleşen toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

12.12.2023 tarihinde ŞUTSO 11.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Meclis Başkanı Sn.Serhat Karadağ,ın öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Gerçekleşen toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

13.12.2023 tarihinde ŞUTSO 2.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Mehmet Yetim öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

13.12.2023 tarihinde ŞUTSO 14.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Mehmet Yetim öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

13.12.2023 tarihinde ŞUTSO 8.Meslek Komitesi Aralık Ayı olağan toplantısı; YK Başkanımız Sn.Mehmet Yetim ve Meclis Başkanımız Sn.Serhat Karadağ'ın öncülüğünde, Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

15.12.2023 tarihinde ŞUTSO 5.Meslek Komitesi ( Turizm Sektörü) Aralık Ayı olağan toplantısı; Meclis ve Komite Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

15.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ve Meclis Başkanı Serhat Karadağ, üyemiz Maruf Karadağ Tarım firması ziyaretinde bir araya geldiği Maruf Karadağ, Halkbank Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Fuat Yetkin ve şube müdürleri ile üyelerimizin finansmana erişim konusunu istişare etti.

16.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ile Meclis Başkanı Serhat Karadağ Üye Ziyaretleri Kapsamında  Şanlıurfa Kubota Traktör Bayisi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ateş'i yeni iş yerinde ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

3.2 Tanıtıma Yönelik ve Görünürlüğün arttırılması faaliyeti

16.11.2023  tarihinde Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva  ile beraberindeki heyet, ŞUTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Nazik ziyaretleri ve hediyelerinden dolayı teşekkür ederiz.

08.12.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Güvenç "9.Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası standını ziyaret etti. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

 

17.11.2023  tarihinde  ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ ile Yönetim Kurulu üyelerimiz, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Erdem Bildirici'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak plaket takdim etti. Nazik misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz

17.11.2023 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı Mustafa Zahit ile Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Nazik misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

20.11.2023 tarihinde  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ ile Meclis Üyesi İmam Keskin, Şanlıurfa Zahireciler Borsası Başkanı Ferudun Turan'ı ziyaret etti. Nazik misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

21.11.2023 tarihinde Meclis Başkanımız Serhat Karadağ ve Meclis Üyesi Cihan Oktay, Yeni İzler Okulunu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyeleri Kimya Öğr. Mehmet Göçmen ve Fizik Öğr. Feridun Korkmaz ile yaptıkları görüşmede ilimizin eğitim sorunları ve çözüm önerilerini istişare etti.

25.11.2023  tarihinde   Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Nabi Melik, Meclis Başkanı Serhat Karadağ'ı ziyaret etti. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

 

28.11.2023  tarihinde Şanlıurfa Makine Mühendisleri Topluluğu üyeleri, Meclis Başkanı Serhat Karadağ ve Meclis Üyesi Cihan Oktay ile bir araya gelerek makine mühendislerinin istihadamına yönelik istişarede bulundu. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

30.11.2023  tarihinde  Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, iade-i ziyaret kapsamında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit ile bir araya gelerek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı.

Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

02.12.2023  tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, TBMM Başkan Vekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile Valimiz Hasan Şıldak'ın il protokolü ile iştirak ettiği "Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dolayısıyla 100 Projenin Açılışı Programı"na katıldı.

 

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya