10 BİN FİDAN İLE HATIRA ORMANI

AB Türkiye Delegasyonu ve ŞUTSO AB Bilgi Merkezi iş birliği ile Karaköprü ilçesine bağlı Yedikuyu Mahallesi’nde 10 bin ağacın dikileceği bir hatıra ormanı oluşturma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, “Yeşil bir Şanlıurfa için hepimizin çalışması gerekiyor” dedi.

 

Türkiye genelinde 170 bin fidan dikilmesini hedefleyen AB Komisyonu Küresel Map My Tree kampanyası kapsamında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi iş birliğiyle Yedikuyu Mahallesi’nde 10 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerinin yanı sıra, Şanlıurfa Orman İşletme Müdürü  Süleyman Kızıl ile görevli personeller katıldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve aralarında ŞUTSO’nun da olduğu yerel ortakları, 19 şehirde yaklaşık 170 bin ağacın dikilmesini hedefleyen büyük çaplı bir ağaçlandırma kampanyası başlattı. Etkinlik, AB Komisyonu Küresel Map My Tree kampanyasının bir parçası olup 11 Kasım 2023'te kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü'nde başladı. Çevresel sorunların çözümünde kolektif eylemin önemini vurgulamak ve anlamlı bir etki yaratmak için düzenlenen etkinlik, küresel iklim değişikliği mücadelesine katkı sağlamak amacı taşımakta, daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için AB ile Türkiye arasındaki iş birliğini simgelemektedir. ŞUTSO AB Bilgi Merkezi de bu kapsamda Karaköprü ilçesinin Yedikuyu Mahallesi’nde bulunan Orman İşletme Şefliği sorumluluk bölgesinde hatıra ormanı oluşturuldu. Proje kapsamında bölgeye 10 bin fidan dikilecek.

HEDEF 3 MİLYAR FİDAN

Fidan dikimi etkinliğine Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerinin yanı sıra Şanlıurfa Orman İşletme Müdürü  Süleyman Kızıl ile görevli personeller katılım sağladı. Etkinlikte konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim şunları söyledi: 

“Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak fidan dikme projesinde bizlerin de katkısının olması için Avrupa Birliği ile burada projemizi yürütüyoruz. Avrupa Birliği’nden bu proje kapsamında 2030’a kadar en az 3 milyar fidan dikme taahhütünü aldık. Bugün itibariyle ilimiz için 10 bin fidan dikimine başladık. Gerekli tüm işlemleri yapıyoruz. Meclis Başkanımız, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz ile hepimiz buradayız. Yeşil bir Şanlıurfa için hepimizin çalışması gerekiyor. İlimiz için en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri de ağaçlandırmadır. Oda olarak bunu önemsiyor ve bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Konuyla ilgili olarak ayrıca, desteklerinden dolayı Avrupa Birliği’ne teşekkür ediyoruz.”

Fidanların dikimi Orman Genel Müdürlüğü'nün denetiminde, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van şehirlerinde gerçekleştirilecek.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya